Therese Söderberg

Therese Söderberg, dramatiker och teaterregissör utbildad på Dramatiska Institutet (numera STDH) 2005-2008. Jag är verksam som manusförfattare och regissör, med uppdrag för teatrar runt om i landet och skriver både för tv, radio och teater.

Jag har tidigare arbetat som teaterpedagog för låg och mellanstadiet och tycker att det är jätteroligt att få jobba med barn och unga. Jag har jobbat mycket med forumteater och improvisation och tycker att teater är ett jättebra sätt att både få utlopp för sin kreativitet och att kunna ta upp saker som inte alltid är så enkla att prata om.

Under våren kommer vi att jobba med improvisation och teaterövningar, vi ska också undersöka olika sätt att skapa karaktärer och dialog – hur man pratar på scenen. Eftersom jag är manusförfattare så tycker jag också att det vore jätteroligt om vi jobbade fram vår egen pjäs och det ska vi göra genom olika övningar och uppgifter. Jag vill uppmuntra eleverna att skapa och att skriva sina egna pjäser om allt det som är viktigt, roligt, läskigt eller pirrigt i deras vardag och öva sig i att visa upp det inför gruppen

Dessa pjäser ska vi sedan repetera och spela upp när terminen är slut, och då tänker jag att vi i mån av tid också ska hinna titta lite på mask och kostym och undersöka vad det kan tillföra.

Jag hoppas att vi under våren ska ha ett kreativt, lustfyllt, undersökande och framförallt roligt teaterarbete tillsammans!