Stephanie Wennberg

Musik och dans har alltid funnits i mitt liv sedan en väldigt ung ålder men efter min första riktiga danslektion som 12 åring visste jag att det var det jag skulle hålla på med. Glädjen, musiken och att få uttrycka mig via kroppsspråket var det som fick mig att fastna och jag ville bara lära mig mer och mer.

Jag har utbildning från både Kulturama Hammarby Sjöstads 1-åriga förberedande yrkesdansarutbildning och Dans Center Fryshusets 2-åriga yrkesdansarutbildning inom Jazz, Balett, modernt och diverse Streetstilar. Efter det har jag även nischat in mig på street på Åsa Folkhögskola där jag studerade HipHop, House, Popping, Locking och Breakdance. Jag är aktiv som frilansdansare och har medverkat i olika reklamfilmer, dansvideos, egenskapade event- och dansprojekt, live-TV och även stått på scen ett flertal gånger.

Stilarna som ligger mig närmast är HipHop och House men det finns så mycket mer inom dans och rörelse som ger mig glädje och energi. Jag hoppas och önskar att alla elever som dansar med mig kommer känna sig glatt energifyllda när dem går hem, precis som jag gör efter ett danspass. Dans är ett sätt för mig att uttrycka mina tankar och känslor utan att behöva prata och det är just vad jag vill att mina elever ska få utforska och kunna uppleva själva. Hos mig kommer vi träna grundsteg, grooves, koreografi och samtidigt utforska kroppen och hitta sitt egna sätt och känsla att röra sig på så vi alla kan fortsätta vara oss själva och ha roligt tillsammans.