Birgitta Adolfsson

”Barns kulturella villkor, språk och estetiska uttryck är hjärtefrågor för mig. Barn är vetgiriga, kloka och kraftfulla! Tillsammans blir vi nyfikna på livets gåtor och mysterier. Det blir ett givande och tagande där inte minst jag växer varje dag. Jag kan inte tänka mig ett mer meningsfullt arbete!”

Birgitta är yrkesverksam som formgivare, illustratör och kreativ producent med fokus på konst, kultur och kommunikation. Hon arbetar både i fristående projekt och tillsammans med andra konstnärer. Birgitta har sin ateljé på wip:sthlm i Årstaberg där hon även är med och driver wip:konsthall.

Hon är utbildad ateljérista, formgivare och kreativ producent på Reggio Emilia Institutet, Konstfack och Malmö Högskola. Studerar för närvarande Estetiska lärprocesser på Stockholms Musikpedagogiska Institut.

På senare år har Birgitta intresserat sig allt mer för att arbeta med barn och unga. Hon har varit initiativtagare för bland annat workshops och utställningar i Snöskulptur, Pumpaparad på Göta landsväg och Organic Skatepark. Som konstnär och producent i utställningarna Ingemansland och Mellan Svart och Vitt har hon arrangerat workshops för barn och unga i wip:konsthall. Sedan 2014 arbetar hon deltid som ateljérista på Amadeus förskola i Orminge med barn från 1-6 år.

Jag undervisar i  Boo Folkets Hus på onsdagar.